leaves-996310_1920

Nya uppdrag för Västerås Stad

Bro & Väg har två nya uppdrag för Västerås Stad. Dels ska man anlägga nya gator och vägar i området Norra Erikslund. Omfattningen är ca 1 km i kvartersmark och kontraktet är värt 14,5 mkr. Projektet har redan startat och ska vara klart till december i år.

-Vi har även fått ett intressant uppdrag att bygga om delar av Skolgatan och Västra kyrkogatan som ligger i Västerås gamla delar, med anor från medeltiden. För två år sedan byggde vi om Norra Källgatan, ett projekt som innefattade arkeologiska utgrävningar och nya rön kom fram om Västerås tidiga historia, säger Hans Eriksson, arbetschef Bro & Väg.

Domkyrkan ligger i området och kommer få upprustad entrémiljö. Projektet, med en kontraktsumma på  14,5 mkr, inleds i augusti 2017 och ska vara färdigställt i november 2018.

-Den här typen av uppdrag kräver mycket god planering och samordning för att minimera störning för de boende och övriga i området, samtidigt som vi har en god framdrift i projektet, säger Hans Eriksson.