Ny VD utsedd

Gustav Oscarsson

Gustav Oscarsson, 38 år, är utsedd till vd i Bro & Väg. Han efterträder nuvarande vd Peter Ek, som tidigare meddelats valt att sluta i bolaget. Gustav tillträder som vd senast den 17 februari 2017, med placeringsort Södertälje.

Gustav kommer närmast från Svevia AB där han sedan 2013 arbetat som regionchef för Stockholm-Nord inom anläggningsdivisionen. På Svevia har Gustav ansvarat för anläggningsverksamheten med fyra arbetschefsgrupper med en årlig omsättning omkring 800 MSEK och c:a 170 medarbetare.  Tidigare har Gustav arbetat på Strabag Sverige AB i olika chefspositioner mellan 2007 till 2013, senast som arbetschef. Han har mer än 11 års erfarenhet av olika chefsbefattningar inom anläggningsbranschen samt har studerat Väg- och Vattenbyggnadsteknik på KTH i Stockholm. Gustav började sin yrkeskarriär på ODEN Anläggningsentreprenad AB.

Gustav, som är född i Lindesberg, bor idag i Stockholm. Han är sambo och har 3 barn.

-Förutom Gustavs formella meriter är det min övertygelse att han har de rätta personliga egenskaperna som behövs för att ta ett framgångsrikt företag som Bro & Väg vidare till nya höjder, säger Robert Westin, styrelseordförande Bro & Väg.

– Uppdraget som vd för Bro & Väg känns mycket  inspirerande och jag kommer så fort som möjligt att försöka bidra till att utveckla företaget mot lönsam tillväxt. Det skall bli oerhört kul att träffa alla medarbetare och att komma in i företaget så snabbt som möjligt, säger Gustav Oscarsson i en kommentar.