• Dalabanana går mellan Hedemora och Borlänge.

    Dalabanana går mellan Hedemora och Borlänge.

  • jaernvaegspaar-600x400[1]

Nytt uppdrag: bärighetsåtgärder på Dalabanan åt Trafikverket

Bro & Väg har tagit ett större uppdrag att utföra avvattningsåtgärder och andra bärighetsåtgärder på Dalabanan. Längs den drygt fyra mil långa sträckan mellan Hedemora och Borlänge ska olika punktinsatser för att förbättra banvallen utföras under perioden augusti 2016 till maj 2017. Kraven på säkerhet är omfattande eftersom arbetet ska utföras vid och på banvallen, där spårtrafiken är i drift. Uppdraget för Bro & Vägs del är på totalt 26 mkr och 10-15 personer kommer att arbeta i projektet.

-Vi är glada att ha fått för förtroendet av Trafikverket att utföra detta uppdrag. Det är vårt första större projekt åt dem som kund och vi ser fram emot ett bra samarbete, säger Hans Eriksson, arbetschef Bro & Väg.